Gran Canaria, Puerto de Mogan – SeniorFerie

Gran Canaria, Puerto de Mogan

Gran Canaria, Puerto de Mogan – mer enn sol og strand

Oppholdet
Puerto de Mogan ligger på sørkysten av Gran Canaria og blir ofte kalt lille Venezia på grunn av sin sjarm. Det er en idyllisk liten fiskelandsby med bilfrie gater. Puerto de Mogan og Mogandalen er klassifisert blant de 5 beste klimasoner i verden i forhold til soldager, temperatur og luftfuktighet. Stedet har 320 soldager i året og temperaturen i januar ligger mellom 20 og 25 grader på dagtid.

Seniorferie har leid et lite leilighetskompleks, Casa Don Johan, som er et relativt nytt anlegg med 15 flotte leiligheter. Det ligger tilbaketrukken med ca. 10 minutters gange fra stranden. Leilighetene består av 1 eller 2 soverom, te-kjøkken, bad, stue og balkong/ uteplass. Det er litt forskjellig standard på leilighetene. Jo tidligere du booker, jo større er sjansen for at du får den leiligheten du vil ha.
På fellesområdet er det oppvarmet basseng og grillplass.

Inkludert i prisen er:
Fly t/r, opphold, frokost, 1 middag pr. uke, ca. 1 til 2 utflukter, reiseledere fra avgang til hjemkomst og all nødvendig transport til/fra flyplass i Spania etc. Vi kjører etter ønske til strendene og nærområdet daglig. Seniorferie har biler/minibuss tilgjengelig under hele oppholdet.

Utflukter inkludert i prisen
Utflukter for turen 2020 er ikke helt klare, men vil bli lagt ut på nettsiden snart.. Utfluktene nevnt her, er utflukter brukt på tidligere turer til Gran Canaria.

Gran Canaria rundt: Gran Canarias vulkanske opprinnelse kan sees med nærmere øyesyn og vi kjører blant annet innom det kjente landemerket Roque Noble. Turen går forbi koselige Canariske landsbyer, med et stopp i Gran Canarias religøse hovedsete Teror og på mandelsmarkedet i Cruz de Tejeda. Denne turen vil ta hele dagen. På vinteren kryper gradestokken ned mot 5 grader i fjellene og man må beregne å ha med godt med klær på turen. Turen er inkludert i prisen, med unntak av lunsj som inntas på en restaurant utenfor Teror.

Guayadequedalen: En tur til den koselige kanariske byen Agüimes, hvor man kan oppleve typisk kanarisk kultur. Vi drar også litt lengre inn i dalen til Cuevas Bermejas, den største “byen” i Guayadeque, som huser hele 9 familier. Disse tar imot turister fra hele Europa og slipper de inn i husene sine, for at de skal kunne se hvordan livet i grotter kan være.

Sjømannskirken: Vi arrangerer en tur til Arguineguin, hvor Sjømannskirken holder til. Det blir anledning til å delta på søndagsgudstjeneste og møte mange av de fastboende nordmenn som bor i området.

Andre utflukter

Palmitos Park: Opplev Gran Canarias mest populære dyrepark og botaniske hage. Her får vi blant annet se orangutanger, fugler og reptiler, delfinshow samt et rovfuglshow. Ca. 300 kr i inngangspenger.

Båttur: Båten går fra Puerto de Mogan til Anfi del Mar, hvor det kjente Lyng-senteret ligger. Båten har glassbunn, og det blir en stopp underveis med mating av fisker. Vi spiser lunsj på Amfi del Mar. Ca. 300 kr i båtbillett.

Utenom dette arrangerer vi fotturer, sosiale kvelder med grilling og quiz, med mere.

Helsetjenester
I Arguineguin finnes det skandinavisk talende helsepersonell. Sykehusene i Las Palmas (offentlig) og Maspalomas (privat) kan benyttes. Seniorferie er behjelpelig med å skaffe deg det Europeiske helsetrygdekortet E-111, som gir deg rett til behandling på det offentlige sykehuset på lik linje med de lokale. For å benytte et privat sykehus trenger man egen reiseforsikring. I tillegg vil Seniorferies reiseledere ha med førstehjelpsutstyr.

Organisering
Turen til Gran Canaria er organisert med reiseledere som er med på flyturen ned og gjennom hele oppholdet. Vi har avreise med direkterute fra Oslo.

Flyturen har en varighet på ca. 5 timer.

Fly:

6 uker: Flyet går fra Gardermoen torsdag 2. januar k. 1050 med Norwegians rute DY1816. Vi lander kl. 1535 i Las Palmas. Returen går torsdag 13. februar kl. 1640 med Norwegians rute DY1817 og vi lander på Gardermoen kl. 2320.

4 uker: Flyet går fra Gardermoen torsdag 2. januar k. 1050 med Norwegians rute DY1816. Vi lander kl. 1535 i Las Palmas. Returen går torsdag 30. januar kl. 1640 med Norwegians rute DY1817 og vi lander på Gardermoen kl. 2320.

2 uker: Flyet går fra Gardermoen torsdag 30. januar k. 1050 med Norwegians rute DY1816. Vi lander kl. 1535 i Las Palmas. Returen går torsdag 13. februar kl. 1640 med Norwegians rute DY1817 og vi lander på Gardermoen kl. 2320.

Priser og flytider for turen i 2021 blir lagt ut snart!

Priser 2 uker:
Dobbeltrom: Kr. 20 500 pr. pers.
Enkeltrom i leilighet med 2 soverom, delt bad: Kr. 23 850 pr. pers.
Egen leilighet: Kr. 25 500.

Priser 4 uker:
Dobbeltrom: Kr. 29 500 pr. pers.
Enkeltrom i leilighet med 2 soverom, delt bad: Kr. 33 350 pr. pers.
Egen leilighet: Kr. 39 000.

Priser 6 uker:
Dobbeltrom: Kr. 38 000 pr. pers.
Enkeltrom i leilighet med 2 soverom, delt bad: Kr. 42 850 pr. pers.
Egen leilighet: Kr. 49 000.

Gruppepris fås ved forespørsel! Ta kontakt om det er aktuelt.

Vi ønsker velkommen til et tilrettelagt, trygt og trivelig ferieopphold!

Link til bilder fra Casa Don Johan, klikk her!

Marte Feen

Destinasjonsansvarlig, Gran Canaria
Påmelding kommende turer