Kroatia, Biograd – SeniorFerie

Kroatia, Biograd

Kroatia, Biograd. For den litt sprekere senior!

Oppholdet:

Biograd na Moru er en innbydende og hyggelig havneby beliggende på midten av Adriaterkysten, omtrent 3 mil sør for Zadar, og 14 mil nord for Split. Sentrum av byen ligger på en liten halvøy som er omgitt av moderne marinaer og en lang promenade med uforglemmelig utsikt. Området er omgitt av nasjonal- og naturparker, og har en lang og rik tradisjon for turisme.

Seniorferie har avtale med Hotel Hygge, som ligger i et rolig område omtrent 0,5 km. fra nærmeste sandstrand og 1 km. fra sentrum av Biograd. Det er et lite 3-stjerners hotell med 22 rom og en behagelig atmosfære. Rommene er utstyrt med aircondition, kjøleskap, flatskjerm-TV og gratis internett-tilgang. Alle rom har nyoppussede bad med dusjkabinett. Vi gjør oppmerksom på at hotellet ikke har heis.

Hotell Hygge drives av bosnieren Jasmin som snakker flytende norsk, og som Seniorferie har hatt et samarbeid med i 8 år.

 

 

 

 

 

 

 

Inkludert i prisen:

Fly tur/retur, opphold på Hotel Hygge, frokost, 3 middager og 2 lunsjer på utflukt samt et

velkomstarrangement. Reiseledere fra avgang til hjemkomst, 2 utflukter og flere småutflukter,

samt all nødvendig transport til/fra flyplass og i nærområdet.

Utflukter:

KORNATI:

Nasjonalparken Kornati består av mer enn 100 øyer, holmer og rev i ulike formasjoner. Her får vi oppleve endeløse badebukter i krystallklart vann og et fantastisk øylandskap med spennende klipper og grotter. Utflukten er en båttur fra havnen i Biograd. Vi spiser lunsj på en restaurant på en av øyene.

PRIMOŠTEN:

Primošten er en sjarmerende liten fiskelandsby fra middelalderen, som ligger på en halvøy. Inne i selve gamlebyen finnes pittoreske gamle steinhus og smale gater med idylliske smug, koselige kafeèr og små butikker. Kirken St. George fra 1400-tallet ligger på halvøyas høyeste punkt. Herfra er det fantastisk utsikt over det asurblå havet og øyene rundt. På begge sider av halvøyen er det kilometervis med vakre strender.

Primošten gamleby lå opprinnelig på en øy som etterhvert ble forbundet til fastlandet med en smal brofylling for å få lettere adkomst til de dyrkbare områdene i åsene rundt. Primošten oser av sjarm, og er en av de mest fotograferte landsbyene i Kroatia

SIBENIK:

Dette er en vakker kystby med en koselig havn og en fin gammel by-kjerne. I gamlebyen får vi oppleve historie, vakker renessansearkitektur og gode restauranter. Til tross for at det bare er 35.000 innbyggere her, er det hele 24 kirker i byen. Den mektige St. James-katedralen som står på UNESCO’s verdensarvliste er et av byens landemerker.

Sibenik er kjent for sine mange forsvarsverk i og omkring byen. Middelalderfortet St. Michaels Fortress ligger like over gamlebyen, og er like mye et landemerke som et utkikkspunkt.

 

Helsetjenester:

Biograd na Moru har et legekontor som er åpent hele døgnet. Sykehus finnes i nærheten, samt i Zadar. Vi har tilgang på kroatisk/norsk tolk. Seniorferies reiseledere har med førstehjelpsutstyr.Dersom det skulle bli behov for helsetjenester vil den reisende få god oppfølging av vår egen reiseleder som er helsearbeider, samt at vi har tilgang på kroatisk/ norsk tolk.

Organisering:
Turen til Kroatia er organisert med reiseledere som er med hele turen fra Gardermoen og til vi er tilbake i Norge igjen. Reiselederne er tilgjengelig gjennom hele oppholdet og vil være godt synlig. Flyturen til Split tar 2 timer og 50 minutt. Bussturen fra Split til Biograd tar ca. 1 time og 20 minutter.

Seniorferie henter deg hjemme og kjører deg til flyplassen, mot et lite tillegg i prisen. Det tas forbehold om kapasitet.

Vårtur 2020:

Avreise fra Gardermoen 22. april, kl. 16:35 med Norwegian DY1990. Vi lander i Split kl. 19:25. Returen fra Split 2. mai, kl. 10:40 med Norwegian DY1991. Vi lander på Gardermoen kl. 13:30.

Prisen for turen:

Dobbeltrom: Kr 15 500.
Enkeltrom: Kr 17 500.

Reiseledere på turen:
Åse Marie Sneeggen er hovedreiseleder på denne turen.

Bilder fra hotellet og området rundt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åse Marie Sneeggen

Destinasjonsansvarlig
Påmelding kommende turer