Kroatia, Novigrad – SeniorFerie

Kroatia, Novigrad

Kroatia, Novigrad. For den litt sprekere senior!

Oppholdet
Novigrad er en liten fiskelandsby som ligger ved foten av de flotte Velebit fjellene, omtrent 3 mil øst for Zadar, og 15 mil nord for Split. Dette området er kjent som Dalmatia, og er rik på tradisjoner innen folkemusikk, mat og drikke. Naturen er variert og velbevart. I Novigrad har ikke turistnæringen rukket å sette sitt preg på byen, og vi finner derfor en egen sjarm og ro her.

Seniorferie bor på leilighetshotellet Castrum Novum, som har 27 leiligheter, hvor 17 av dem har balkong med utsikt mot havet. Leilighetene er store og romslige, utstyrt med aircondition, norske tv-kanaler, telefon, og internett tilgang. Leilighetene har eget soverom, balkong, bad og stue med kjøkkenkrok. Stedet har norsk eier, men drives til daglig av bosnieren Jasmin som snakker norsk.

Stedet har et eget spa hvor det er mulig å få massasje i flotte omgivelser på hotellet. Det er også eget trim rom til fri bruk for gjestene.

Inkludert i prisen:

Fly tur/retur opphold, frokost og alle middager, reiseledere fra avgang til hjemkomst, 3 utflukter og flere småutflukter i nærområdet og til shoppingsentre, og all nødvendig transport til/fra flyplass. Seniorferie har biler/minibuss tilgjengelig under hele oppholdet.

Utflukter:

Utfluktene for turen i september 2017 vil bli bestemt senere. Utfluktene omtalt videre her er fra noen av de vi har arrangert tidligere.

Zadar:
Zadar er en koselig liten by som ligger 30 minutter fra Novigrad. På den bilfrie halvøyen med utsikt til Adriaterhavet, kan man oppleve en rekke severdigheter. Har er det trange smug, både ortodoks og katolsk katedral, flotte restauranter og gode shoppingmuligheter. Zadar er ennå ikke inntatt av masseturismen og her slipper man innpåslitne selgere.

Krka:
Krka er en nydelig naturpark ca. 1 time fra Novigrad. Vi kjører til den koselige havnebyen Skradin, som er en favoritt blant seilere.

Fra Skradin tar vi båt til Krka, som er en nasjonalpark med flotte fossefall og rikt dyreliv. Det er ca. 3 km turløype med flott utsikt mot parken. For den som ikke orker å gå så langt, kan man holde seg ved inngangspartiet til parken, hvor det er mulig å sette seg ned og få seg noe drikke, samtidig som man har utsikt mot de flotte fossefallene.

Velebit – fjellene:
Velebit – fjellene er Kroatias største fjellkjede. Her får man oppleve flott utsikt, gode naturopplevelser og historie.

Båttur:
Dette er en ekstra utflukt til 400 NOK, som settes opp dersom det er nok interesse i gruppen. Båtturen går fra Novigrad og inn til Zrmanje dalen, i flott Kroatisk natur. Endestopp på båtturen er Obrovac, som er en multietnisk by med ca. 4 500 innbyggere. I løpet av båtturen får man servert en deilig lunsj.

Merknad:
Turen til Kroatia passer best for deg som ikke har vanskeligheter med å bevege deg. Turen byr på noe fysisk aktivitet underveis. Det er muligheter for å låne kajakk og sykkel, og det er fine turforhold til fots. Landskapet er en blanding mellom innland og kyst. Den mangfoldige naturen innbyr til rike opplevelser, der fjell og elv møter sjø.

Helsetjenester:
Novigrad har et lite legesenter med allmenn legen som er åpent på ukedager. Utenom åpningstid er det mulig å få legevakt på hotellbesøk. Ved behov for innleggelse er det sykehus i Zadar, ca. 30 km fra Novigrad. Seniorferie har besøkt et privat helsesenter som tilbyr spesialist tjenester og som vi kan bruke.

Dersom det skulle bli behov for helsetjenester vil den reisende få god oppfølging av vår egen reiseleder som er helsearbeider, samt at vi har tilgang på kroatisk/ norsk tolk.

Organisering:
Turen til Kroatia er organisert med reiseledere som er med hele turen fra Gardermoen og til vi er tilbake i Norge igjen. Reiselederne er tilgjengelig gjennom hele oppholdet og vil være godt synlig. Flyturen til Split tar 2 timer og 50 minutt. Bussturen fra Split til Novigrad tar ca. 1 time og 45 minutter.

Seniorferie henter deg hjemme og kjører deg til flyplassen, mot et lite tillegg i prisen. Det tas forbehold om kapasitet.

Høsttur:
Turen er fullbooket med egen pensjonistforening. Nye muligheter i 2019.

Prisen for turen:
Turen er fullbooket med egen pensjonistforening.

Reiseledere på turen:
Åse Marie Sneeggen er hovedreiseleder på denne turen.

Åse Marie Sneeggen

Destinasjonsansvarlig
Påmelding kommende turer